![]() |
[Osiedle Mieszczańskie II] Tupanie - źle wyciszone podłogi? - Wersja do druku +- Forum Osiedle Mieszczańskie (https://om.wroclaw.pl) +-- Dział: Osiedle Mieszczańskie (https://om.wroclaw.pl/forum-osiedle-mieszczanskie.html) +--- Dział: Sprawy osiedlowe (https://om.wroclaw.pl/forum-sprawy-osiedlowe.html) +--- Wątek: [Osiedle Mieszczańskie II] Tupanie - źle wyciszone podłogi? (/watek-osiedle-mieszczanskie-ii-tupanie-zle-wyciszone-podlogi.html) Strony:
1
2
|
RE: Tupanie - źle wyciszone podłogi? - wima - 2013-02-28 komentarz poniżej poziomu.. RE: Tupanie - źle wyciszone podłogi? - rachwal - 2013-02-28 pokolenie gadu-gadu tak ma... RE: Tupanie - źle wyciszone podłogi? - atomek - 2013-02-28 Przez was zacząłem słyszeć tupanie ![]() RE: Tupanie - źle wyciszone podłogi? - Osjo - 2013-03-05 też słyszę tupie, zastanawiam się czy to nie wina dużych płyt kładzionych na podłogach u sąsiadów?. słyszę tupanie jak sąsiadka chodzi ciężkim krokiem po mieszkaniu. Natomiast z boku to mam............ imprezowicza ale wzięłam się za niego,nie popuszczę. Bardzo jestem ciekawa czy to wina materiałów, mieszkań bez pokoi jedynie aneksem = większe echo, czy faktycznie jakaś fuszerka. RE: Tupanie - źle wyciszone podłogi? - atomek - 2013-03-05 Wiesz, podczas wykańczania mieszkania poskuwałem trochę posadzki. Ojciec - budowlaniec - mówił, że porządnie zrobione. Nad stropem jest cienki styropian, folia, gruby styropian i posadzka (możliwe że w innej kolejności, bez posadzki oczywiście). Pewnie jest sto innych punktów które mogą być fuszerką. Co prawda nade mną mieszkanie nie jest jeszcze sprzedane, więc nie jestem miarodajny ![]() ![]() RE: Tupanie - źle wyciszone podłogi? - rachwal - 2013-03-06 To, że ich nie słyszysz nie znaczy, że ich nie ma. Gdyby każdy je słyszał to by nie była fuszerka, tylko gruba afera ![]() Myślę, że to też kwestia uszczelnienia drzwi wejściowych, jeśli chodzi o hałas na tym samym poziomie, podobnie z hałasem w tych mniejszych mieszkaniach, gdzie dyskusje z racji gabarytów toczą się pod drzwiami, a co za tym idzie na klatce schodowej... Gdyby tu jeszcze mieszkali w większości właściciele to można by coś pogadać, ale jak masz prowadzić dyskusję z najmującym, któremu to powiewa to jest słabo ![]() RE: Tupanie - źle wyciszone podłogi? - Osjo - 2013-03-07 oj, to nie wina małych mieszkanek sąsiad ma większe ale nie ma w nim ścian wewn. tylko 1 pomieszczenie i echo jak na Głównym, tak sobie ludzie zaprojektowali i spychać wszystko na klatce schodowej, Ja ma pokoiki, w środkowym nic nie słychać. Jak mojego s, nie ma to jest cichutko, pełen relaks. do czasu... ![]() RE: Tupanie - źle wyciszone podłogi? - agaslod - 2013-03-08 Na OMI też słychać tupanie. Niestety..... niektóre kobiety mają dziwne upodobanie do chodzenia w nocy po domu na szpilkach..... RE: Tupanie - źle wyciszone podłogi? - atomek - 2013-03-08 (2013-03-08, 12:50)agaslod napisał(a): Na OMI też słychać tupanie. Niestety..... niektóre kobiety mają dziwne upodobanie do chodzenia w nocy po domu na szpilkach..... ...chyba są w pracy ![]() RE: Tupanie - źle wyciszone podłogi? - abdulaha - 2013-03-14 albo wychodzą akurat na balety ![]() RE: Tupanie - źle wyciszone podłogi? - Aga - 2013-03-15 Czy ktoś z mających problemy ze złym wygłuszeniem mieszkania zgłaszał ten problem do dewelopera? RE: Tupanie - źle wyciszone podłogi? - ola1984 - 2013-03-15 (2013-03-15, 10:17)Aga napisał(a): Czy ktoś z mających problemy ze złym wygłuszeniem mieszkania zgłaszał ten problem do dewelopera? Jak znam życie (dotychczasowe doświadczenia z bytności w tym miejscu), to nikt. Komentować lubi każdy, działać niewielu... RE: Tupanie - źle wyciszone podłogi? - joni - 2013-03-27 (2013-03-08, 12:50)agaslod napisał(a): Na OMI też słychać tupanie. Niestety..... niektóre kobiety mają dziwne upodobanie do chodzenia w nocy po domu na szpilkach..... jedna z "pań szpileczek" mieszka nad moją głową, dzień i noc stuka. ale dałoby się to jeszcze znieść gdyby nie (uwaga!) bawiła się kuleczkami ![]() ![]() RE: Tupanie - źle wyciszone podłogi? - wima - 2013-03-28 u mnie z tymi kuleczkami też coś jest- nie wierze, że coś komuś upada co chwilę, są też obcasy non stop oraz słonie- ludzie którzy tak tupią, że aż sie zastanawiam czy ich pięty od tego nie bolą- w dodatku chodzą tak od 17 do 3 w nocy... RE: Tupanie - źle wyciszone podłogi? - KasiaK - 2013-05-05 Ja chyba zafunduje mojej kochanej sąsiadce bambosze. W tygodniu, zawsze przed wyjściem do pracy, kręci się z pół godziny po mieszkaniu w szpilkach (tak to brzmi) ![]() RE: Tupanie - źle wyciszone podłogi? - rachwal - 2013-05-06 Ja mam to samo z sąsiadką piętro niżej, nie wiem w czym ona chodzi ale niesie się pewnie 2/3 pietra w obie strony ![]() ![]() ![]() |