Koniec z parkowaniem na lewo - Wersja do druku +- Forum Osiedle Mieszczańskie (https://om.wroclaw.pl) +-- Dział: Osiedle Mieszczańskie (https://om.wroclaw.pl/forum-osiedle-mieszczanskie.html) +--- Dział: Sprawy osiedlowe (https://om.wroclaw.pl/forum-sprawy-osiedlowe.html) +--- Wątek: Koniec z parkowaniem na lewo (/watek-koniec-z-parkowaniem-na-lewo.html) |
Koniec z parkowaniem na lewo - rachwal - 2011-05-08 Nasz najdroższy Atal poszedł po rozum do głowy. Obstawiam, że sprzedaż miejsc parkingowych wzrośnie [attachment=20][attachment=21] RE: Koniec z parkowaniem na lewo - Denver - 2011-05-08 Sądzę że da się zmieścić węższym autem między tymi blokadami RE: Koniec z parkowaniem na lewo - rachwal - 2011-05-08 Nie sądzę ... Na szerokich przy wejściu do klatek po dwa montowane są nawet. RE: Koniec z parkowaniem na lewo - atomek - 2011-05-08 Po pierwsze to nie posprzątali po sobie. A ja jutro stawiam ściankę i montuję drzwi garażowe! RE: Koniec z parkowaniem na lewo - urszula183 - 2011-05-14 (2011-05-08, 14:05)rachwal napisał(a): Nasz najdroższy Atal poszedł po rozum do głowy. ..wiercili w posadzce, na którą była gwarancja.. a blokady są tak "stabilne"...że zaczynają już im znikać... a taxi (fota była dołączona do kwitów z informacją o zebraniau) dalej sobie nic z tego wszystkiego nie robi i wjeżdża... RE: Koniec z parkowaniem na lewo - rachwal - 2011-05-14 Pan taxi to skończony debil widocznie. Gdybym był Atalem to dla zasady bym go wyleczył z tego cwaniactwa ... Trzeba by zrobić jakąś "galerię matołów" na forum. Taxi będzie prekursorem ... RE: Koniec z parkowaniem na lewo - urszula183 - 2011-05-14 "Złotówa" otwiera sobie bramę od wewnątrz...zresztą robi tak wiele osób, które nie mają pilota ale dysponują kluczem. Ciekawe czy ewentualna wymiana zamka w drzwiach obok bramy dałaby cokolwiek...Oczywiście nikt by więcej od zewnątrz tymi drzwiami do garażu nie wszedł... RE: Koniec z parkowaniem na lewo - rachwal - 2011-05-15 Widziałem kilka razy takich cwaniaków, do tego kretyni podjeżdżają lewym pasem żeby było bliżej do drzwi ... Korciło mnie żeby podejść i spytać się czy zgubił jeden z drugim pilota ale to nie ma sensu, bo takim debilom nie można przemówić do rozsądku, debil zwyczajnie rozsądku nie posiada. RE: Koniec z parkowaniem na lewo - urszula183 - 2011-05-15 Mam kandydata nr 2..kierowca mercedesa, który upodobał sobie miejsce nr 142... RE: Koniec z parkowaniem na lewo - procekk - 2011-06-17 A ja ostatnio zauważyłem że da się parkować na lewo - na dodatek nie zajmując nikomu miejsca parkingowego - na przeciwko wejścia do klatki Hubska 70 na poziomie -1 parkują sobie ludzie, a to jakieś audi albo jakaś niebieska mazda kombi DZG. W zasadzie mi to nie przeszkadza, ale później żeby nikt się nie dziwił że żyjemy w buraczanym kraju, gdzie na dodatek pełno cwaniaków. Zdjęć tutaj nie wrzucam bo to chyba nie ma sensu. RE: Koniec z parkowaniem na lewo - urszula183 - 2011-06-17 (2011-06-17, 22:20)procekk napisał(a): A ja ostatnio zauważyłem że da się parkować na lewo - na dodatek nie zajmując nikomu miejsca parkingowego - na przeciwko wejścia do klatki Hubska 70 na poziomie -1 parkują sobie ludzie, a to jakieś audi albo jakaś niebieska mazda kombi DZG. W zasadzie mi to nie przeszkadza, ale później żeby nikt się nie dziwił że żyjemy w buraczanym kraju, gdzie na dodatek pełno cwaniaków. Zdjęć tutaj nie wrzucam bo to chyba nie ma sensu. Widziałam tam przed chwilą zaparkowane auto...I co z takim zrobić?... Buractwo, które w dodatku pewnie szydzi z tych co kupili miejsce w garażu za kasę ... RE: Koniec z parkowaniem na lewo - dettebasu - 2011-06-17 Dla mnie wszystkich lewusów karać - a to powinna robić ochrona - dać tabliczkę informacyjną przy wjeździe, kupić blokadę, 1000PLN za zdjęcie( na fundusz remontowy) i się oduczą. Dać im wykaz niewykupionych miejsc, nawet tablice rejestracyjne mieszkańców z numerami ich miejsc. Jak do Ciebie przyjedzie gość i stoi na Twoim miejscu za zgodą, zawsze można poinformować ochronę lub zdjęcie blokady za friko ( po potwierdzeniu przez właściciela miejsca). Obstawiam, że po miesiącu będzie spokój... Możę być to punkt regulaminu wspólnoty... RE: Koniec z parkowaniem na lewo - rachwal - 2011-06-17 (2011-06-17, 22:20)procekk napisał(a): Zdjęć tutaj nie wrzucam bo to chyba nie ma sensu. Niestety, raport bez zdjęcia się nie liczy RE: Koniec z parkowaniem na lewo - dettebasu - 2011-06-17 (2011-06-17, 22:52)urszula183 napisał(a):(2011-06-17, 22:20)procekk napisał(a): A ja ostatnio zauważyłem że da się parkować na lewo - na dodatek nie zajmując nikomu miejsca parkingowego - na przeciwko wejścia do klatki Hubska 70 na poziomie -1 parkują sobie ludzie, a to jakieś audi albo jakaś niebieska mazda kombi DZG. W zasadzie mi to nie przeszkadza, ale później żeby nikt się nie dziwił że żyjemy w buraczanym kraju, gdzie na dodatek pełno cwaniaków. Zdjęć tutaj nie wrzucam bo to chyba nie ma sensu. Jedynie jeśli się da zastawić swoim aby nie mógł wyjechać (o ile jest taka opcja). I nie ruszać auta przez tydzień Jak na moim miejscu ktoś stanie to go zastawie w ten sposób. Ból tylko, że codziennie wyjeżdżam autem... RE: Koniec z parkowaniem na lewo - urszula183 - 2011-06-17 (2011-06-17, 22:59)rachwal napisał(a):(2011-06-17, 22:20)procekk napisał(a): Zdjęć tutaj nie wrzucam bo to chyba nie ma sensu. to ja uzupełniam fo RE: Koniec z parkowaniem na lewo - procekk - 2011-06-17 (2011-06-17, 22:59)rachwal napisał(a):(2011-06-17, 22:20)procekk napisał(a): Zdjęć tutaj nie wrzucam bo to chyba nie ma sensu. No dobra, nie miałem przy sobie niczego czym można cyknąć, a poza tym coś mi się zdaje, że i tak niewiele tymi fotkami osiągniemy. No dobra, to by było na tyle - dobranoc RE: Koniec z parkowaniem na lewo - dettebasu - 2011-06-17 (2011-06-17, 23:10)urszula183 napisał(a):(2011-06-17, 22:59)rachwal napisał(a):(2011-06-17, 22:20)procekk napisał(a): Zdjęć tutaj nie wrzucam bo to chyba nie ma sensu. Trzeba było sprawdzić przy okazji czy ma pompkę w bagażniku, czy tylko na stacji pompuje.... RE: Koniec z parkowaniem na lewo - procekk - 2011-06-18 A jaką wiadomość dostał ten cwaniak na szybę? Najlepiej byłoby ustalić jakiś regulamin, w którym opisana będzie reakcja na takiego typu zachowanie i wszyscy mieszkańcy będą za. RE: Koniec z parkowaniem na lewo - elpajaco - 2011-06-18 Z tego co zaobserwowałem to gdy stoi ten ze sklepu dla niepełnosprawnych na wjeździe do garażu do hubskiej to cały czas się świecą 4 lampy na wjeździe ...ciekawe kto za to płaci ;/ RE: Koniec z parkowaniem na lewo - rachwal - 2011-06-18 @procekk: zdjęcia to dowody w śledztwie Poza tym, okleić szybkę kutasami, nie jednym ale dziesięcioma, zrywania na parę godzin. Jeszcze jest jedno popularne miejsce, zaraz za oknem jak wyjeżdżamy z garażu, tam często jakiś moped stoi, ale też nie rzadko widzę samochód ... |