![]() |
Apel do członków zarządu - Wersja do druku +- Forum Osiedle Mieszczańskie (https://om.wroclaw.pl) +-- Dział: Osiedle Mieszczańskie (https://om.wroclaw.pl/forum-osiedle-mieszczanskie.html) +--- Dział: Sprawy osiedlowe (https://om.wroclaw.pl/forum-sprawy-osiedlowe.html) +--- Wątek: Apel do członków zarządu (/watek-apel-do-czlonkow-zarzadu.html) Strony:
1
2
|
Apel do członków zarządu - gutierrezzzz - 2011-05-25 Napisałem ten wątek na konkurencyjnym forum: wroclaw-mieszczanskie.mojeosiedle.pl ale widzę, że to jest w powszechniejszym użyciu, więc pozwalam sobie skopiować: Witam serdecznie wszystkich sąsiadów. Mieszkam już na osiedlu od jakiegoś czasu, ale zalogowałem się dzisiaj na forum po raz pierwszy i od razu zastanowiła mnie jedna sprawa. Mianowicie- dlaczego Zarząd Rady Mieszkańców nie umieszcza tu nowych wątków o bieżących kwestiach? Właściwie jest to doskonały kanał informacyjny a troszkę leży odłogiem. Byłem pewien że znajdę tu przynajmniej info o zmianach poczynionych w regulaminie podczas jego adaptacji, o czym rozmawialiśmy na walnym zgromadzeniu. Druga sprawa to nieprawidłowe ustawienia w systemie sterowania wymiennikiem ciepła- czy ktoś wie, czy będą jakieś zwroty za nieprawidłowe ich ustawienie i nasze co za tym idzie przepłacanie? I wreszcie, nawiązując do tytułu posta: Podczas walnego zgromadzenia ustaliliśmy że będziemy wpłacać zaliczki na fundusz remontowy a na zestawieniu które ostatnio otrzymaliśmy wraz z aktualizacją kont do wpłat, pozycji tej brakuje. Ma ktoś może jakieś informacje odnośnie tych kwestii? Byłbym wdzięczny także za wskazanie drogi kontaktu z zarządem Wink pozdrawiam wszystkich mieszkańców ...i apeluje do członków zarządu żeby się nie krępowali i napisali coś od czasu do czasu o tym co się dzieje (np co to za dziwna barierka się pojawiła na chodniku przy elewacji od prudnickiej obok wjazdu do garażu - jakaś wymyślna pułapka na rowerzystów czy może dowcip wymierzony w rodziców z wózkiem dziecięcym?) RE: Apel do członków zarządu - urszula183 - 2011-05-26 Wyjeżdżasz z garażu samochodem? Nie jadąc szybko, można zgarnąć po drodze kogoś kto nagle pojawi się na wyjeździe. Myślę, że tu chodziło o to by, ludzie nie wychodzili wprost pod koła aut..a przynajmniej o opóźnienie tego wyjścia..poza tym ten chodnik to się kończy przed wyjazdem i teoretycznie przejścia nie ma. Co do funduszu remontowego to zauważ, że na informacji jest napisane że ta uchwała nie przeszła z uwagi na liczbę głosujących (50 za, 23 przeciw) - za mało by miało to moc prawną. Pozdrawiam RE: Apel do członków zarządu - gutierrezzzz - 2011-05-26 To miejsce na wyjeździe nie jest aż tak niebezpieczne jak to opisujesz. Tak samo jest np. na tyłach Renomy, a tam chodnik funkcjonuje. Zauważ że chodnik tuż przy Prudnickiej jest zastawiony przez auta aż do żywopłotu tak że nawet pieszo ciężko przejść a z wózkiem czy rowerem -niemożliwe. Jak tamtędy więc chodzić? Lewitując? Już teraz zauważyłem zaczątki ścieżki na skos przez trawnik, ludzie sobie poradzą - nasz trawnik na pewno nie da rady. Podtrzymuję stwierdzenie - barierka jest idiotyczna, co więcej krawężnik w tamtym miejscu powinien być obniżony specjalnie dla wózków i rowerów. Pozdrawiam cyklistów ![]() PS.Odnośnie funduszu remontowego - na zebraniu odniosłem wrażenie że przeszła... Jaki musiałbyc być stosunek głosów żeby przeszła? RE: Apel do członków zarządu - milanez - 2011-05-26 "Co do funduszu remontowego to zauważ, że na informacji jest napisane że ta uchwała nie przeszła" Na jakiej informacji? Nie dostałam żadnego pisma potwierdzającego przebieg zebrania. To miało być dostarczone i nie dotarło czy jest gdzieś wywieszone? RE: Apel do członków zarządu - atomek - 2011-05-26 Też byłem przekonany, że fundusz został uchwalony. Przecież w górze był las rąk. Niestety, jak się okazało, ten las rąk to mniejszość, bo większość opuściła przedwcześnie salę i "nie-wiadomo-jak-by-glosowali". Dlatego fundusz trzeba będzie uchwalić na kolejnym zebraniu i/lub w drodze indywidualnego zbierania głosów. @milanez, @gutierrezzzz: z zaliczkami przyszła informacja o uchwałach - niestety nie napisano ile osób stanowiło większość, ale patrząc po osobach "za" w innych uchwałach to na początku zebrania ludzi było co najmniej 108, więc większość to co najmniej 55, a komisja skrutacyjna naliczyła 50 "za" funduszem remontowym RE: Apel do członków zarządu - gutierrezzzz - 2011-05-26 no niestety ja tez nie dostałem informacji o uchwałach ![]() nie będę kopiował wątków, w topic'u "czynsz - komu ma my płacić" , podsunąłem pewną propozycję, co Wy na to szanowni sąsiedzi? RE: Apel do członków zarządu - urszula183 - 2011-05-26 (2011-05-26, 08:45)gutierrezzzz napisał(a): To miejsce na wyjeździe nie jest aż tak niebezpieczne jak to opisujesz. Tak samo jest np. na tyłach Renomy, a tam chodnik funkcjonuje. Wyciąć żywopłot...wtedy będzie miejsce...to po pierwsze. A po drugie ludzie chodzący tamtędy są bez wyobraźni...Widziałam i sama miałam okazję się przekonać jadąc samochodem... Więc W razie postawili "idiotyczną barierkę" Masz rację, ludzie sobie poradzą..w końcu to nasz cecha narodowa ![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam RE: Apel do członków zarządu - martekrad - 2011-05-26 Witam ja również byłam przekonana że uchwała za funduszem remontowym przeszła a co więcej ustaliliśmy nawet stawke więc jestem bardzo zaskoczona protokołem i również popieram pomysł zeby nasz Zarząd umieszczał tu informacje o sprawach bieżacych wkóncu mamy informatyka w zarządzie.... RE: Apel do członków zarządu - gutierrezzzz - 2011-05-26 Rozwiązań mogłoby być na pewno wiele, temat trzeba by jeszcze "przepracować". Wycięcie żywopłotu jest najszybsze, ale ....taki ładny żywopłot... ![]() Dla mieszkańców Prudnickiej kwestia jego istnienia jest bardziej skomplikowana, bo taki dorodny żywopłot wyłapuje mnóstwo harmonicznych hałasu z ulicy... Mieszkam od strony Hubskiej i chciałbym żeby posadzono tam jak najwięcej zieleni, w szczególności drzew z bujnymi koronami- właśnie w tym celu. W środku miasta zieleń jest korzystna -ja przynajmniej bardzo ją lubię ![]() (2011-05-26, 10:05)martekrad napisał(a): Witam ... informatycy nie koniecznie są dobrymi protokolantami (znam kilku - same żłoby ![]() RE: Apel do członków zarządu - urszula183 - 2011-05-26 Żywopłot rośnie na wysokości lokali użytkowych, dla mieszkań na piętrach jego obecność raczej wpływu na hałas nie ma. A z drugiej strony, im więcej zieleni tym przyjemniej, zwłaszcza w tej "kolorowej" dzielnicy. . Nigdy się nikomu nie dogodzi, zgadzam się, że trzeba to wypracować pozdr RE: Apel do członków zarządu - gutierrezzzz - 2011-05-26 to że żywopłot rośnie tylko na jakieś 2 metry nie przesądza o jego bezużyteczności dźwiękochłonnej dla mieszkańców wyższych pięter budynku. Harmoniczne dźwięku hałasu mają zróżnicowane długości fal w całym właściwie paśmie dźwięków słyszalnych, dlatego żeby je wytłumić stosuje się materiały o różnej fakturze o nierównomiernych kształtach. Po pierwsze tłumią-absorbują dźwięk-fale w skali mikro , jak i rozpraszają go przez odbicia - koniec końców - żywopłot jest tu idealny (mnóstwo listków pod różnymi kontami + bujna trawa). W skrócie: takie samo zjawisko jak w pokoju wyściełanym miękkim dywanem, który będąc już tylko na samej podłodze (sięgając max na wysokość 2cm w przypadku np perskiego ![]() RE: Apel do członków zarządu - urszula183 - 2011-05-26 Dzięki za wyczerpujący wykład na temat "znaczenia krzaków w pochłanianiu dźwięków". Poddaję się... bo jak tak dalej pójdzie to mnie zieloni dopadną ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ps. to przesuńmy je w kierunku bloku...nie pamiętam czy jest na tyle miejsca... RE: Apel do członków zarządu - gutierrezzzz - 2011-05-26 ...chciałem tylko żeby dyskusja była merytoryczna ![]() nawiasem mówiąc normy hałasu dla hubskiej na naszym odcinku i części prudnickiej są poważnie przekroczone (można to obejrzeć na akustycznej mapie wrocławia - http://www.wroclaw.pl ) Miasto jest nam winne ekrany (trochę bezsensu będzie to wyglądać) albo mnóstwo "strategicznych" krzaczorów. prudnicki żywopłot jest trochę za stary na przesadzanie - może się nie przyjąć w nowym miejscu RE: Apel do członków zarządu - urszula183 - 2011-05-26 Nie podważam absolutnie merytoryczności wypowiedzi bo nie specjalizuje się w temacie. A co do hałasu, wydaje mi się, że jest to temat na dzień dzisiejszy nie do przeskoczenia dla miasta, chyba, że się mylę. Tak, jak piszesz ekrany to byłby matrix... pozdrawiam RE: Apel do członków zarządu - gutierrezzzz - 2011-05-26 plan zagospodarowania przestrzennego a w szczególności "warunki zabudowy" określone zostały tak, aby elewacje przy głównych drogach były jak najbardziej nieregularne i prawdopodobnie temu zawdzięczamy taką ilość balkonów i charakterystycznego strukturalnego "baranka" na okładzinie zewnętrznej ...no i te piękne, choć karłowate drzewka przy hubskiej. ...trzeba by tylko posadzić zielska troszkę więcej zarówno tam jak i na trawnikach wewnętrznych ![]() RE: Apel do członków zarządu - milanez - 2011-05-26 @milanez, @gutierrezzzz: z zaliczkami przyszła informacja o uchwałach - niestety nie napisano ile osób stanowiło większość, ale patrząc po osobach "za" w innych uchwałach to na początku zebrania ludzi było co najmniej 108, więc większość to co najmniej 55, a komisja skrutacyjna naliczyła 50 "za" funduszem remontowym w ostatnim liście miałam tylko faktury za marzec i kwiecień, nie było w nim nic więcej, przed chwilą jeszcze sprawdzałam w swoim specjalnie w tym celu założonym segregatorze... RE: Apel do członków zarządu - gutierrezzzz - 2011-05-26 dla mnie oczywistym jest, że przy takiej równowadze sił głosowanie należałoby powtórzyć, szczególnie zaś z tego powodu, że ani przewodniczący zgromadzenia jak i komisja skrutacyjna nie rozjaśnili jeszcze wątpliwości, czy w czasie uchwalania tego punktu, było jeszcze zachowane gremium RE: Apel do członków zarządu - urszula183 - 2011-05-26 Ja dostałam do ręki od Pani z Pumazu. Z tego co wiem to dla nieobecnych w godzinach rozdawania ma być przekazane do skrzynki. RE: Apel do członków zarządu - gutierrezzzz - 2011-05-26 ps. niestety informacja o uchwałach do mnie nie dotarła, pewnie dlatego, że moje zestawienie zaliczek otrzymali omyłkowo sasiedzi RE: Apel do członków zarządu - Lukaszasw27 - 2011-05-27 Wam też podnieśli wysokość zaliczek i o ile? Dzięki za odp. |