![]() |
Dzieci dzisiejszej nocy - Wersja do druku +- Forum Osiedle Mieszczańskie (https://om.wroclaw.pl) +-- Dział: Osiedle Mieszczańskie (https://om.wroclaw.pl/forum-osiedle-mieszczanskie.html) +--- Dział: Sprawy osiedlowe (https://om.wroclaw.pl/forum-sprawy-osiedlowe.html) +--- Wątek: Dzieci dzisiejszej nocy (/watek-dzieci-dzisiejszej-nocy.html) |
Dzieci dzisiejszej nocy - Noon - 2011-07-11 Akt 1. Bummmmm Akt 2. Przy prudnickiej obok srebrnego VW stoi nasz bohater z plecakiem. VW ma ogromnego pająka na przedniej szybie. Do naszego bohatera zbliżają się nocni obrońcy prawa, nasze chwalebne bodygardy stojące pod freshe'm z puszką w łapie. - Bodygardy - Co ty ku.... robisz, pojeb... cię, burdel nam na dzielnicy robisz, po chu... wywaliłeś mu ta szybę - Nasz bohater - cisza - Bodygardy - no co , no co, poje... cię - krzyki i darcie ryja i potrzenie się po oknach naszego bloku - Nasz bohater - no co no co ?!?! przecież za to zapłacę - Bodygardy - taaaaa zapłacisz, chodź tu ku..... - ciągną naszego bohatera za koszulkę pod fresha - Bodygardy - jak zapłacisz ? masz kartę ? dawaj do bankomatu - Nasz bohater - zostawcie mnie , zostawcie mnie .... - Bodygardy - stul pysk bo w dekiel wyłapiesz - Nasz bohater - poooolllliiicccjjjaaa , ratunku - Bodygardy - zamknij się bo dostaniesz - pierwsze klepanie michy naszego bohatera - Nasz bohater - aaaaaaaaaaa zostawcie mnie - poczym ma drugie klepanie michy - Bodygardy - ble ble ble spierd... Bodygardy udają się w przyspieszonym tempie w głąb ulicy hubskiej, a nasz bohater siada na trawniku. Akt 2. Nasz bohater siedzący na trawniku płacze i lamentuje nad swoim biednym losem, że w jape załapał że żyć mu się nie chce, że mu krew z nosa leci. Akt 3. Nasz bohater nadal płacze na trawniku ale zmierza ku niemu nasza "ochrona". - Ochrona - co tu się stało ? - Nasz bohater - ble ble ble (niewyraźnie) - Ochrona - masz chusteczki - odchodzi na bok - Nasz bohater - przecież zapłacił bym za szybę a teraz co ? okradziony i pobity !!! Krew mi z nosa leci zaraz się uduszę. Ochroniarz odchodzi na bok i dzwoni na policję. Akt 4. W oczekiwaniu na policję. Nasz Bohater siedzi na trawniku i płacze. Ochroniarz czeka po drugiej stronie ulicy. Akt 5. W oczekiwaniu na policję. Nasz Bohater siedzi na trawniku i płacze. Ochroniarz czeka po drugiej stronie ulicy. Akt 6. W oczekiwaniu na policję. Nasz Bohater siedzi na trawniku i płacze. Ochroniarz czeka po drugiej stronie ulicy. Akt 7. W oczekiwaniu na policję. Nasz Bohater siedzi na trawniku i płacze. Ochroniarz czeka po drugiej stronie ulicy. Akt 8. W oczekiwaniu na policję. Nasz Bohater siedzi na trawniku i płacze ale zyskuje świadomość że po co on ma czekać na policję i płacić za szybę VW skoro przecież jest poszkodowany bo mu michę wyklepali i okradli. Ochroniarz czeka po drugiej stronie ulicy. Akt 9. W oczekiwaniu na policję. Nasz Bohater zaczyna zawijać żagle. Ochroniarz czeka po drugiej stronie ulicy. Akt 10. Nasz bohater zaczyna powoli się oddalać z miejsca zdarzenia ale nagle ... pojawia się radiowóz i wysiadają policjanci którzy przejmują sprawę. Akt 11. Nasz bohater odjeżdża razem z policjantami na rakowiec. THE END Taką to oto scenkę widziałem dzisiaj między 23.30 a 0.30 pod oknami od strony prudnickiej. Aktu pierwszego nie widziałem tylko go usłyszałem i jak wychyliłem bańkę przez okno to już był akt 2. RE: Dzieci dzisiejszej nocy - Noon - 2011-07-11 Widze że nikt puenty nie chce dopisać więc ja to zrobię ![]() Od dziś przestaję się emocjonować tym że ktoś wymaluje nam osiedle lub rozwali furtkę ... poco mam sobie nerwy psuć skoro "ochrona" się na to patrzy a policja sie spóźnia do wszystkiego. RE: Dzieci dzisiejszej nocy - grzedzik - 2011-07-12 Za pieniadze jakie placimy nie dostajemy tutaj OCHRONIARZY (osob z licencja) tylko STRÓŻÓW - dorabiajacych emerytow i rencistow. Czesto z grupami inwalidzkimi. Ochroniarz z licencja za 8 godzin pracy bierze troszke wiecej niz 40 zl. RE: Dzieci dzisiejszej nocy - elpajaco - 2011-07-12 "Ochrona Juwnetus" - ochrona obiektów - tak jest na ich stronie.. to nie są stróże!! tylko ochrona kogo zatrudniają nikogo nie interesuje maja sie "wywiązywać ze swoich zobowiązań!" RE: Dzieci dzisiejszej nocy - gutierrezzzz - 2011-07-12 Dobrze byłby żeby ktoś z Zarządu oświecił wszystkich na temat tego jaka mamy umowę z Juwentusem. To co powinni robić nasi "ochroniarze" jest gdzieś napisane czarno na białym i można z tego zrobić użytek. @atomek: może mógłbyś zamieścić skan umowy w części autoryzowanej forum? RE: Dzieci dzisiejszej nocy - atomek - 2011-07-12 (2011-07-12, 21:50)gutierrezzzz napisał(a): [...] Niestety nie mogę. Ale oczywiście wgląd do umowy ma każdy członek wspólnoty. Polecam umówić się poprzez Pumaz. Co do zarządu, niedługo mamy zebranie, a że większość pieklących spraw po ATALu zostało już załatwionych, mam nadzieję że ustalimy dyżury i wtedy będzie można przyjść i wszystkiego się dowiedzieć. RE: Dzieci dzisiejszej nocy - rachwal - 2011-07-12 Czym się różni wgląd osobisty od wglądu na forum? ![]() RE: Dzieci dzisiejszej nocy - gutierrezzzz - 2011-07-12 @atomek: daj znać przynajmniej co wynika po wnikliwej analizie tejże umowy... RE: Dzieci dzisiejszej nocy - atomek - 2011-07-12 (2011-07-12, 23:12)rachwal napisał(a): Czym się różni wgląd osobisty od wglądu na forum? A czym różni się wgląd od kopiowania? (2011-07-12, 23:19)gutierrezzzz napisał(a): daj znać przynajmniej co wynika po wnikliwej analizie tejże umowy... Z tego co pamiętam, częścią umowy jest Instrukcja Ochrony Obiektu, gdzie znajduje się szczegółowy zakres czynności agentów ochrony. Nie mam jej przy sobie... RE: Dzieci dzisiejszej nocy - rachwal - 2011-07-12 Ja mam pamięć wzrokową i mogę to potem odtworzyć ![]() Przecież taka umowa powinna być jawna. Pomijając dane wrażliwe. RE: Dzieci dzisiejszej nocy - atomek - 2011-07-12 (2011-07-12, 23:22)rachwal napisał(a): Ja mam pamięć wzrokową i mogę to potem odtworzyć Jest jawna dla członków wspólnoty. Mimo weryfikacji ciągle jesteśmy tylko nickami na forum. Tak na marginesie, to od takich spraw jest Administracja Osiedla, w końcu płacimy im za to ![]() RE: Dzieci dzisiejszej nocy - lokatorkaaa - 2011-07-13 (2011-07-12, 23:39)atomek napisał(a): Jest jawna dla członków wspólnoty. Mimo weryfikacji ciągle jesteśmy tylko nickami na forum. jakoś na dniach mam to w planach, jak tylko czegoś się dowiem, dam znać! RE: Dzieci dzisiejszej nocy - grzedzik - 2011-07-13 (2011-07-12, 21:08)elpajaco napisał(a): "Ochrona Juwnetus" - ochrona obiektów - tak jest na ich stronie.. to nie są stróże!! tylko ochrona kogo zatrudniają nikogo nie interesuje maja sie "wywiązywać ze swoich zobowiązań!" http://www.apc.wroc.pl/ APC Mycie okien oraz mycie elewacji A u nas tego nie robili. Ochroniarz to osoba z licencja, ze zdanym egzaminem panstwowym. Oni nie maja tych egzaminow. Zapewniam Cie, ze gdybysmy chcieli licencjonowanych ochroniarzy z uprawnieniami do dzialania kosztowaloby to nas znacznie wiecej. RE: Dzieci dzisiejszej nocy - gutierrezzzz - 2011-07-13 to taki klon IMPELA grzedzik- wszystko w jednym. prawdopodobnie mozesz u nich zamowic takze catering i babysiting ![]() RE: Dzieci dzisiejszej nocy - grzedzik - 2011-07-16 (2011-07-13, 22:07)gutierrezzzz napisał(a): to taki klon IMPELA grzedzik- wszystko w jednym. prawdopodobnie mozesz u nich zamowic takze catering i babysiting Ja to wiem, ale elpajaco twierdzi, ze skoro Juventus to ochrona to my mamy ochrone. RE: Dzieci dzisiejszej nocy - elpajaco - 2011-07-17 ja tak nie twierdze to oni moja na swojej stronie taka informacje ! a to różnica ![]() RE: Dzieci dzisiejszej nocy - grzedzik - 2011-07-17 (2011-07-17, 18:48)elpajaco napisał(a): ja tak nie twierdze to oni moja na swojej stronie taka informacje ! a to różnica No wybacz. Napisales wyraznie "to nie sa stroze" i podparles sie strona internetowa. RE: Dzieci dzisiejszej nocy - elpajaco - 2011-07-18 wybaczam ![]() |