Liczba postów: 160
Liczba wątków: 10
2012-03-27, 15:52
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-03-27, 15:53 {2} przez Halcyforn.)
Dostaliście może polecony od Atalu ?
Chyba trochę pali im się dupa, że taki spam wysyłają..
Dla tych, którzy jeszcze nie odebrali - w skrócie - Atal mając na uwadze tylko nasze dobro chce odwołać zarząd wspólnoty.
Ciekawe dlaczego naprawy tak wolno idą skoro mają na uwadze dobro ogółu mieszkańców, a na ostatnim zebraniu głosowali jako jedyni przeciw funduszowi remontowemu.
Zarzucają zarządowi, że się powiększył, nic nie robi (dla nich to powinna być idealna sytuacja - w końcu nic nie robiący zarząd, to spokój dla nich) i przeszkadza im w robieniu swojego (czyt. nie pozwala na wszystko i jest czujny - sprawa na pewno na jutrzejszym zebraniu zostanie poruszona, więc nie będę pisać o niej na forum - jak wiadomo ściany mają oczy i uszy )
Liczba postów: 761
Liczba wątków: 59
Szanowni Państwo śmiech na sali
Rozumiem, że to będzie pierwszy głosowany wniosek jutro, jeśli zarząd zostanie odwołany to wychodzę z zebrania, szanujmy swój czas!
Zarząd nic nie robi tylko przeszkadza!11jeden
Liczba postów: 157
Liczba wątków: 5
Najlepszym sposobem obrony jest atak... i ATAL to wie
Quis leget haec?
Tu autem?
Liczba postów: 11
Liczba wątków: 0
2012-03-27, 19:20
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-03-27, 19:21 {2} przez oni.)
Na pewno Atal chce wsadzić wyłącznie swoich ludzi do Zarządu, żeby dalej nas oszukiwać, nie naprawiać wad budynku, zalewać nas, doprowadzić do powstania basenu na zmianę z lodowiskiem w garażu i wprowadzić hodowlę grzyba, nigdy nie oddać wjazdu od Hubskiej!!! Czy nie jest to zastanawiające, że przed corocznym zebraniem nagle zaczęli coś robić?
Liczba postów: 157
Liczba wątków: 5
(2012-03-27, 19:20)oni napisał(a): Na pewno Atal chce wsadzić wyłącznie swoich ludzi do Zarządu, żeby dalej nas oszukiwać, nie naprawiać wad budynku, zalewać nas, doprowadzić do powstania basenu na zmianę z lodowiskiem w garażu i wprowadzić hodowlę grzyba, nigdy nie oddać wjazdu od Hubskiej!!! Czy nie jest to zastanawiające, że przed corocznym zebraniem nagle zaczęli coś robić?
jaki jest jeszcze lepszy sposób obrony niz atak...?
atak z zaskoczenia
Quis leget haec?
Tu autem?
Liczba postów: 473
Liczba wątków: 22
(2012-03-27, 17:35)rachwal napisał(a): Szanowni Państwo śmiech na sali
Rozumiem, że to będzie pierwszy głosowany wniosek jutro, jeśli zarząd zostanie odwołany to wychodzę z zebrania, szanujmy swój czas!
Porządek i treść głosowanych uchwał został doręczony wraz z informacją o zebraniu.
rachwal do zarządu!!!111
Liczba postów: 2
Liczba wątków: 0
Witam,
Jakim prawem Atal wykorzystuje nasze dane osobowe (imię i nazwisko właściciela mieszkania, adres)? Potrzebne mu one były tylko do podpisania aktów notarialnych. Chyba nikt nie wyrażał zgody na przetwarzanie danych osobowych, Atal nie informował nas o tym, że je przechowuje, administruje nimi, że mamy prawo do wglądu do nich i poprawiania i przede wszystkim, że je przetwarza.
No jest to pismo grubymi nićmi szyte, do tego zawiera kłamliwe stwierdzenia o rzekomym "wielokrotnym informowaniu" o czymś tam...
(2012-03-27, 21:16)atomek napisał(a): Porządek i treść głosowanych uchwał został doręczony wraz z informacją o zebraniu.
Fakt, nie czytałem tego.
Liczba postów: 336
Liczba wątków: 8
(2012-03-28, 10:57)papavero napisał(a): Witam,
Jakim prawem Atal wykorzystuje nasze dane osobowe (imię i nazwisko właściciela mieszkania, adres)? Potrzebne mu one były tylko do podpisania aktów notarialnych. Chyba nikt nie wyrażał zgody na przetwarzanie danych osobowych, Atal nie informował nas o tym, że je przechowuje, administruje nimi, że mamy prawo do wglądu do nich i poprawiania i przede wszystkim, że je przetwarza.
To poproś Atal aby przedstawił Ci Twoją zgodę na przetwarzanie danych osobowych w celach innych niż podpisanie umowy. Z tego co wiem, to w Atalu podawało się adres korespondencyjny na który mogą przysyłać faktury oraz inne pisma. Jeśli to zawiadomienie dostałeś na inny adres, którego im w tym celu nie powierzyłeś to nie mieli prawa go wykorzystać, więc ktoś u nich popełnił przestępstwo przeciwko ochronie informacji. Jeśli nie przedstawią możesz spokojnie zgłosić domniemanie popełnienia przestępstwa jak by nie było na sporą skalę, jeśli wykorzystali w ten sposób adresy wszystkich mieszkańców.
Liczba postów: 125
Liczba wątków: 3
(2012-04-03, 14:12)Chilon napisał(a): To poproś Atal aby przedstawił Ci Twoją zgodę na przetwarzanie danych osobowych w celach innych niż podpisanie umowy. Z tego co wiem, to w Atalu podawało się adres korespondencyjny na który mogą przysyłać faktury oraz inne pisma. Jeśli to zawiadomienie dostałeś na inny adres, którego im w tym celu nie powierzyłeś to nie mieli prawa go wykorzystać, więc ktoś u nich popełnił przestępstwo przeciwko ochronie informacji. Jeśli nie przedstawią możesz spokojnie zgłosić domniemanie popełnienia przestępstwa jak by nie było na sporą skalę, jeśli wykorzystali w ten sposób adresy wszystkich mieszkańców.
Jeszcze po to g... musiałem na pocztę iść, bo listonoszowi się nie chciało podejść pod mieszkanie tylko awizo wrzucił mimo iż byłem w domu....
2 dni z rzędu listonosz mnie tak załatwił...
Liczba postów: 133
Liczba wątków: 3
no tyle miał listów, że chyba wszedzie wrzucił awizo bo jakby po mieszkaniach chodził to by do teraz to trwało
(2012-04-03, 19:40)dettebasu napisał(a): Jeszcze po to g... musiałem na pocztę iść, bo listonoszowi się nie chciało podejść pod mieszkanie tylko awizo wrzucił mimo iż byłem w domu....
2 dni z rzędu listonosz mnie tak załatwił...
Skargi na poczcie można składać telefonicznie. Co ciekawe nawet się nimi przejmują. Niestety zostawianie awizo to w zasadzie standard, u mnie poprawiło się na tyle, że awizują już tylko faktycznie tylko ciężkie i gabarytowo spore paczki.
2012-04-03, 22:49
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-04-03, 22:55 {2} przez atomek.)
(2012-04-03, 14:12)Chilon napisał(a): To poproś Atal aby przedstawił Ci Twoją zgodę na przetwarzanie danych osobowych w celach innych niż podpisanie umowy. Z tego co wiem, to w Atalu podawało się adres korespondencyjny na który mogą przysyłać faktury oraz inne pisma. [...]
Gadasz jak pełnomocnik ATALu - lepiej się przyznaj! ;-)
rachwal do zarządu!!!111
Liczba postów: 132
Liczba wątków: 2
Ja takiego listu nie dostalam. Losowo wysylali?
(2012-04-04, 06:09)wima napisał(a): Ja takiego listu nie dostalam. Losowo wysylali?
Z tego co wysondowaliśmy, etap I, po podpisaniu aktu notarialnego.
rachwal do zarządu!!!111
(2012-04-03, 22:49)atomek napisał(a): Gadasz jak pełnomocnik ATALu - lepiej się przyznaj! ;-)
To miał być komplement czy nie bardzo?
Tylko zaznaczyłem, że adres do korespondencji był podawany przy umowie przedwstępnej więc generalnie spamować mogą, ale oczywiście tylko pod tym konkretnym adresem.
Nie mam pojęcia czy przy umowie notarialnej podaje się kolejny, i czy się go zmienia, bo wiele osób kupiło tam mieszkania pod wynajem więc raczej zmiana adresu korespondencyjnego nie zawsze wchodzi w grę.
Tak więc jeśli otrzymaliście pisma na adres inny niż podany, to znaczy że ktoś przekroczył uprawnienia przy zarządzaniu bazą danych osobowych.
Z tego co kojarzę jest to przestępstwo za które grozi nawet do 2 lat pozbawienia wolności.
To napisałby pełnomocnik ATALu?
(2012-04-04, 10:06)Chilon napisał(a): To miał być komplement czy nie bardzo?
[...]
żart
rachwal do zarządu!!!111
Liczba postów: 92
Liczba wątków: 4
(2012-04-04, 09:27)atomek napisał(a): Z tego co wysondowaliśmy, etap I, po podpisaniu aktu notarialnego.
ja mam juz od dawna akt i nie dostłem tego awizo... chyba losowo jednak wybierali..
Obstawiałbym bajzel w ich bazie niż losowość...
|