2012-03-29, 20:37
widzę, że nie tylko ja mam wątpliwości odnośnie połączenia osiedla. Myślę, że nie ma co liczyć na to że ci z Atalu wybudują drogę pewnie coś wymyślą tak żeby wyszło, że oni chcieli ale nie mogą. no te służebności to rzeczywiście nasze nie dopatrzenie. pogrzebałem sobie trochę i już wiem, że niestety ale nasz deweloper jest na prawie i nasze protesty czy opór nic nie zrobią. mamy ten akt ntarialny co go przekazali wczoraj i trochę jestem spokojniejszy o późniejsze opłaty. Atal mając te służebności pozwolenia i pewnie jeszcze wiele innych papierków jest na prawie dlatego osobiście radziłbym naszemu zarządowi bardzo ostrożnie podchodzić do rozmów z Atalem, bo jak się nie dogadamy to potem mogą powstać różne "jaja". Atal mając służebności może powiedzieć że on wybudował zgodnie z zasadami i się zmyć dlatego uważajmy bo zostaniemy z prezentem w spadku.
Co do kamer to myślę, że to lekka przesada 60 kamer kto będzie to oglądał? czy zarząd zastanawiał się np. nad specjalnymi czujkami otwierającymi drzwi do wejść do klatek z poziomu garaży. każdy ma przypisany taki mały bryloczek którym może otworzyć drzwi mamy tych ochraniarzy którzy gdzieś tam niby spacerują po osiedlu i parkingu i może ich częstrzy obchód nas wspomoże?
Co do kamer to myślę, że to lekka przesada 60 kamer kto będzie to oglądał? czy zarząd zastanawiał się np. nad specjalnymi czujkami otwierającymi drzwi do wejść do klatek z poziomu garaży. każdy ma przypisany taki mały bryloczek którym może otworzyć drzwi mamy tych ochraniarzy którzy gdzieś tam niby spacerują po osiedlu i parkingu i może ich częstrzy obchód nas wspomoże?