(2012-03-30, 23:13)Lukaszasw27 napisał(a): ... wejścia do klatek w garażu zamykające się same otwierane na klucz powinny pomóc.
Ten tema był już przerabiany i z tego co wiem bo sam go poruszałem to nie wyjdzie bo to są drogi ewakuacyjne i straż sie nie zgodzi.
Co do kamer to myślę, że trzeba montować lepsze przy wejściach do klatek + przy bramkach wejściowych na osiedle (chociaż te można by było odpuścić) + przed każdym wejściem do komórek (te konkretnie uruchamiane z czujnika ruchu) + w jakichś newralgicznych punktach. Wtedy jeden ochroniarz powinien to w miarę ogarnąć. Trochę tych kamer wyjdzie ale czujniki ruchu uruchamiające nagrywanie i rzucające obraz na monitor nie powinny "przeciążać" ochrony. Wiem że zaraz ktoś napisze że i tak wchodzić do komórek będą jak ochroniarz będzie na obchodzie no ale wtedy zostanie dowód z konkretną jakością facjaty klienta no chyba że się poobwija szalikami ale na to to nic nie pomoże.
A teraz o samym zebraniu ... za długie z kilku powodów o których się nie będę rozwodził bo kto był to wie dlaczego ... ktoś w tym wątku rzucił pomysłem aby zaraz po sprawozdaniu zarządu przejść do głosowania za uchwałami i to jest najlepsze co może być bo przy takiej ilości lokatorów każdy jak coś chlapnie to będzie się to ciągnęło w nieskończoność a tak omawiamy uchwałę i głosowanie , a potem jak ktoś chce dyskutować składać nowe wnioski to niech sobie to robi bo i tak zbierani głosów pod nową uchwałą będzie realizowane na zasadzie obiegowej