2012-08-23, 17:38
Najlepiej byłoby się zainteresować w kogeneracji jakie są u nich opłaty za obsługę handlową (nigdzie takiej informacji nie znalazłem), bo prawdopodobnie na reszcie pozycji z rachunków nie zaoszczędzimy - patrzyłem na ich stronie i taryfy mi się zgadzały, jedyne różnice to za przesył dla fortum, ale tutaj na stronie kogeneracji były zarówno wyższe stawki i niższe zależne od miejsca we Wrocławiu i okolicach, ale nie zagłębiałem się w to.
Wracając do zainteresować najlepiej by zrobiłby to ktoś z zarządu lub zarządca, bo lepiej wiedzą od pospolitego mieszkańca ile jest mieszkań itp by coś ponegocjować ewentualnie.
A wracając do Zec - jeśli ktoś by chciał zmienić zamówioną moc cieplną to trzeba to robić przez zarządce bo na wniosek mieszkańca nie zrobią - taką dostałem informację od nich. Pytanie tylko czy ta nasza moc jest optymalna czy za wysoka i jakie będą skutki obniżenia jej np 0.0005? Zwykły kowalski się na tym nie zna. Może ktoś z Was wie więcej na ten temat?
Wracając do zainteresować najlepiej by zrobiłby to ktoś z zarządu lub zarządca, bo lepiej wiedzą od pospolitego mieszkańca ile jest mieszkań itp by coś ponegocjować ewentualnie.
A wracając do Zec - jeśli ktoś by chciał zmienić zamówioną moc cieplną to trzeba to robić przez zarządce bo na wniosek mieszkańca nie zrobią - taką dostałem informację od nich. Pytanie tylko czy ta nasza moc jest optymalna czy za wysoka i jakie będą skutki obniżenia jej np 0.0005? Zwykły kowalski się na tym nie zna. Może ktoś z Was wie więcej na ten temat?
(2012-08-23, 12:29)joni napisał(a): jak wrażenia po wizycie panów konserwatorów? przyznam, że mam mieszane uczucia.. rozmowa o wysokich rachunkach skutkowała:
- i tak macie tanio,
- zdzierają na was pośrednicy,
- wszystko jest dobrze ustawione.