2013-06-08, 09:11
Rozwiązania są 2:
- zrezygnować z ZEC i mieć własną kotłownię (raczej wyjdzie drożej)
- spróbować podpisać umowę bez pośrednika ZEC service - ale tutaj jedyne na co możemy liczyć to zmniejszyć opłatę za obsługę handlową - reszta wynika z taryfikatorów.
Ale rozwiązanie 2 to raczej zarząd ma możliwości negocjacji dla całej nieruchomości - tylko oni znają jaką mamy moc na osiedlu zamówioną i znają szczegóły aby w ogóle zacząć gadkę z samym ZEC. Nie jestem tylko pewien czy ZEC jako taki nie ma umowy z ZEC service i nie ma jakiejś rejonizacji.
Ps. Latem za ciepło same w sobie płacę maks 20PLN, 50PLN to opłaty stałe...
- zrezygnować z ZEC i mieć własną kotłownię (raczej wyjdzie drożej)
- spróbować podpisać umowę bez pośrednika ZEC service - ale tutaj jedyne na co możemy liczyć to zmniejszyć opłatę za obsługę handlową - reszta wynika z taryfikatorów.
Ale rozwiązanie 2 to raczej zarząd ma możliwości negocjacji dla całej nieruchomości - tylko oni znają jaką mamy moc na osiedlu zamówioną i znają szczegóły aby w ogóle zacząć gadkę z samym ZEC. Nie jestem tylko pewien czy ZEC jako taki nie ma umowy z ZEC service i nie ma jakiejś rejonizacji.
Ps. Latem za ciepło same w sobie płacę maks 20PLN, 50PLN to opłaty stałe...
(2013-06-08, 08:22)joni napisał(a): temat wraca jak bumerang.. rachunek na 117 pl, z czego sama opłata za ciepło to 16 pln, reszta to jakieś gówno doliczane do rachunku. opłata za obsługę handlową wynosi 24 pln! no ku*** jego mać! jak w środku lata mogą być tak kosmiczne rachunki???? czy ktoś ma jakieś info czy jesteśmy w stanie cokolwiek z tym zrobić?? ludzi śmieją mi się w twarz słysząc takie płaty. ulicę dalej ludzie płacą po 40 pln, jak to możliwe????
zadzwonię w poniedziałek, bo mnie krew zalewa na widok rachunku z ZEC.