2013-06-27, 14:27
Dwa dni temu wysłałam maila do Prezesa Zarządu Browaru. W tamtym dniu próba doprowadziła mnie do białej gorączki dlatego zagroziłam im zgłoszeniem sprawy w Inspekcji Ochrony Środowiska i ewentualnym procesem. Odpowiedź dostałam już po dwóch godzinach. Dzisiaj rozmawiałam też z nim telefonicznie, zapytał czy wczoraj próba zespołu też była uciążliwa, ponieważ "podjęli już kroki w kierunku załatwienia sprawy". Wg mnie wczorajsza próba była bardzo ale to bardzo znośna, szczególnie w porównaniu do poprzednich. P. Sokołowski zapewnił, że zespoły są pouczane o nieotwieraniu okien, i dbaniu o niepowodowanie hałasu, który byłby uciążliwy dla OM, natomiast nie wszyscy są zdyscyplinowani. Powiedział również, ze nie wynika to z ich złej woli, że będą reagować na każde przekroczenie hałasu itd. Tyle w teorii a w praktyce- zobaczymy. Dobrze, że pojawił się jakikolwiek dialog. ALE CO NAJWAŻNIEJSZE- zaproponował spotkanie w sprawie podjęcia wspólnych ustaleń, w następnym tygodniu- jeśli ktoś jest chętny aby się przyłączyć, proszę o wiadomość na priv.