(2013-08-25, 19:18)Chilon napisał(a): Co do energii elektrycznej części wspólnych wypadałoby zapytać jak rozliczane są gniazda budowlane. Budowa została zakończona a kable atalowych ekip wiecznie są do nich podłączane.
W tej sprawie rozmawiałem kilka dni temu z Pumazem. Oficjalnie wygląda to tak, że Atal zgłasza Pumazowi prace płacąc za jeden dzień 5,00 zł brutto.
Zapytałem p. Anny Drążkiewicz:
- czy rozliczenia dni pracy podlegają weryfikacji, czy są oparte wyłącznie na deklaracji Atalu,
- czy jest prowadzona ewidencja w tej sprawie - i gdzie się znajduje - w siedzibie firmy Atal czy Pumaz,
- prosiłem również o wyszczególnienie kwot pozyskanych na rzecz Wspólnoty z tego tytułu oraz o wskazanie sposobu rozliczeń (to nie jest sprawa z punktu widzenia księgowego prosta).
Nie otrzymałem żadnej odpowiedzi, mimo że p. Anna (Pumaz) zadeklarowała odpowiedź w tej sprawie do piątku (23.08).
Podejrzewam, że sprawa poboru prądu z klatek nie jest ewidencjonowana.
Ta sprawa będzie poruszana na spotkaniu z Atalem.
(2013-08-25, 19:34)wima napisał(a): OM I posiada ekspertyzę, wiele stron, próbki gleby i betonu były brane do labolatorium i wygląda to tragicznie, na pewno nasz zarząd dysponuje tą ekspertyzą, warto się z nimi skontaktować, połączyć siły i sprawdzić potem na co w takiej ekspertyzie zwraca się uwagę- no i można dowiedzieć się ile to kosztuje
Dzięki!
Maila w tej sprawie do zarządu OMI wyskrobię jeszcze dzisiaj lub jutro rano.
Jeśli jest ekspertyza, trzeba zgłosić do Atalu na tej podstawie konkretne żądania - naprawy, wymiany itp.
Czy masz może wiedzę, czy zarząd OMI próbował w tej sprawie uzgadniać jakieś szczegóły z Atalem?
Trzeba pamiętać też o jednym - dla OMII - jeśli chcielibyśmy mieć wobec dewelopera konkretne żądania - trzeba taką ekspertyzę wykonać niezależnie.