(2013-08-25, 21:24)Chilon napisał(a): To jak będziesz miał okazję to zapytaj o 60b/8 kabel podłączony do gniazda tam jest od około dwóch miesięcy (jakby nie patrzeć 300zł się należy ;D ) bez przerwy, a pokrywa skrzyni została na siłę zamknięta, przez co jest wykrzywiona. Nikt poza Atalem w tej klatce już nie wykańcza.
Oni nie są w stanie kontrolować tych prac, bo ludzie, którzy to wykańczają (to kilka osób) biegają od mieszkania do mieszkania, więc teoretycznie wykańczają wszystkie jednocześnie.
Masakra! Dzięki za sygnał.
W klatce 60b na 6 piętrze podobna sytuacja.
Przygotowałem już dwa wzory dokumentów:
1. Wniosek o zwołanie zebrania właścicieli - link,
2. Pełnomocnictwo do głosowania za odwołaniem Atalu z funkcji zarządcy - link.
Na razie te dokumenty przedstawiam Wam do wglądu. Zostały przygotowane przez prawnika, więc merytorycznie są bez zarzutu.
Jeśli chodzi o zwołanie zebrania - potrzebujemy, by podpisali się pod nim właściciele dysponujący razem 10% udziałów w nieruchomości.
Będę je zbierał między 11 a 14 września (chodząc od lokalu do lokalu). Wcześniej do skrzynek wszyscy właściciele otrzymają informacje związane z planowaną zmianą zarządu z powierzonego na właścicielski wraz z wyjaśnieniem powodów takiej zmiany (nie wszyscy czytają forum i zdają sobie sprawę, że "rządzi" nami Atal).
Podczas zbierania podpisów pod wnioskiem o zwołanie zebrania będę również prosił o udzielenie pełnomocnictwa do głosowania na zebraniu w sprawie zmiany zarządu z powierzonego (Atal) na właścicielski (osoby spośród naszego grona).
Dokumenty, które załączyłem, są na razie wyłącznie do wglądu, abyście wiedzieli co robię i opiniowali.
Krótkie wyjaśnienie, do czego potrzebne jest pełnomocnictwo.
Jeżeli na zebranie nie przyjdzie wystarczająca liczba osób, nie przegłosujemy uchwały w sprawie zmiany zarządu - i cały włożony w to wysiłek pójdzie na marne. Prawnik zasugerował, aby zniwelować to ryzyko poprzez podpisanie pełnomocnictw. W takiej sytuacji będę mógł zagłosować za nieobecne osoby za odwołaniem Atalu. Pełnomocnictwo jest jednorazowe oraz umocowuje mnie wyłącznie do tej konkretnej czynności.
Proszę Was już teraz o wskazywanie osób, które widzielibyście w zarządzie.