2013-09-13, 17:50
(2013-09-12, 17:31)brait napisał(a): K.R.: Proszę o wskazanie, jak często i w jaki sposób osoba odpowiedzialna za weryfikacje wykonanych prac po stronie podwykonawców (p. Anna) dokonuje takich kontroli?
Mam niepotwierdzoną informację, że... nigdy lub prawie nigdy.
Proszę o krótkie wyjaśnienie.
Pumaz: Jako administrator na Osiedlu jestem dosyć często, więc wprowadził Pana ktoś w błąd. Za każdym razem, gdy jestem, sprawdzam poprawność działania dźwigów oraz stan klatek.
Podczas wczorajszej rozmowy mieliśmy przygotowane Notatki służbowe (do wglądu dla Pana oraz mieszkańców) z zakresu działania firmy sprzątającej jak i firmy ochroniarskiej Silezjan. Podczas mojej wizyty na osiedlu jest również sprawdzana serwerownia gdzie znajduje się centralka przeciwpożarowa, jak i zarówno garaż.
Kurczę. Chętnie bym zobaczył te notatki. Zarówno zeszły piątek jak i obecny spędziłem w mieszkaniu. Nijak nie dojrzałem maszyny zamiatającej chodniki i miejsca postojowe. Nie wiem, może to taka mikro maszyna 3x2,5cm. Prawda jest taka, że gdyby takie coś przejechało po tej kostce, to zielsko wyrastające spomiędzy kostek też zostałoby stratowane - a tak nie jest.
Więc generalnie - albo tej maszyny od bardzo dawna nie było, albo zamiata z ukrycia i nie cały teren.
Oczywiście "ptaszek" przy zamiataniu postawiony jest.