(2014-02-09, 20:01)isto napisał(a): Chodzi o to, że na całym osiedlu powinna być X liczba miejsc dla niepełnosprawnych, a ponieważ na OMI ich nie zapewniono, są na OMII.
Nie. Chodzi o to że powinno być X miejsc na Y mieszkań. Deweloper nie dał rady zrobić tego pod ziemią, więc zrobił u góry.
(2014-02-09, 18:43)dropski napisał(a): Orientuje się ktoś z was dlaczego przed blokami są same miejsca dla inwalidów ? Domyślam, się że chodzi o to żeby zmusić mieszkańców do kupna miejsca w garażu podziemnym. Jednakże zastanawia mnie jak rzecz z miejscami postojowymi przed blokiem, ma się z punktu widzenia prawa. Można stosować takie zabiegi ? Napisałem do NCC ale na razie cisza.
Chodzi o to, że wg planów, uchwał i regulaminów nie istnieje możliwość ruchu kołowego na terenie nieruchomości. Takiej możliwości z przyczyn czysto ludzkich nie odmawia się osobom niepełnosprawnym. Dodatkowo, o ile mnie pamięć nie myli, dopuszczono możliwość wjazdu celem załadunku/rozładunku szczególnych transportów, np. dowiezienia mat. budowlanych, sprzętu AGD itp. Wybrukowany teren pełni także rolę drogi pożarowej.
rachwal do zarządu!!!111