2016-03-11, 10:03
Cytat:Ja z chęcią bym przyszedł na zebranie, ale jak co roku termin jest wybierany...a nie, przepraszam - narzucany odgórnie i jak zwykle nie ma tu niestety synchronizacji. Poza tym info o zebraniu jest napisane chyba 2 tygodnie przed nim.
Proponuję, żeby Zarządca przynajmniej 2 miesiące wcześniej zrobił chociaż ankietę na tym forum podając 3 terminy do wyboru i wtedy wyłoniłby zwycięzcę frekwencji. Chyba najbardziej sprawiedliwe?
BTW. Coś ciekawego działo się na zebraniu? Można krótką relację w istotnych sprawach?
W tym roku info o zebraniu było wywieszone ok 4 tygodni przed zebraniem, a zebranie nie było tuż przed świętami.
To był główny argument w zeszłym roku, że była niska frekwencja (ok. 25%) - bo wtedy info było 2 tygodnie przed zebraniem, a zebranie w tygodniu poprzedzającym święta.
I wiesz co ?
W tym roku było mniej niż 20% na zebraniu

Ankieta na forum .. przemilcze temat

Jeśli myślisz, że łatwo zebrać głosy (ankietę) chodząc po domach oraz zarezerwować sale na tyle osób, to zapraszam do zarządu albo pomocy - są 2 miejsca, a pomoc przy zbieraniu głów zarządowi się przyda (ja w zarządzie już nie jestem, ale zbierałem głosy w zeszłym roku więc wiem jak to wygląda - 2 miesiące zbierania, średnio 10 - 15 minut na osobę, jeden nie otworzy, drugi weźmie kartę, a później nie odda I musisz iść jeszcze raz).
Jest dokładnie tak jak napisał Patryk, który był jedną z nielicznych osób, która przejawiała jakiekolwiek zainteresowanie wspólnotą (a pewnie gdybym nie bywał z dzieciakami na podwórku I nie znał tu sporo osób, to tych osób byłoby jeszcze mniej).
Co do zebrania, to było spokojniej niż w zeszłym roku.
Duża część dyskusji to informacja o stanie osiedla, pojawiły się dodatkowe roszczenia I dodatkowe rzeczy do sprawdzenia.
Była dyskusja o ochronie.
Było o węzełkach cieplnych.
Jest propozycyja poprawienia monitoringu (ktoś napisał wcześniej o kosztach)
Ja złożyłem rezygnacje z zarządu.
Jak chcesz bardziej szczegółowo, to umów się z kimś z zarządu (pewnie I tak ktoś przyjdzie zebrać głosy do Ciebie, to porozmawiasz)
albo z administratorem - jest sprawozdanie z zebrania - każdy może o to poprosić I sprawdzić (była 1 osoba w zeszłym roku, która to zrobiła).