2011-06-06, 11:39
(2011-06-05, 21:48)dettebasu napisał(a): Dla mnie barierka jest ok. Przynajmniej przypomina, że należy zwrócić uwagę, że może coś jechać i ludzie będą chodzić mniej bezmyślnie. Sama cała rozprawa na ten temat to udowadnia A że wjazd jest pochyły to niestety trzeba się rozpędzić aby z niego wyjechać. A jak ktoś za rogu wyskoczy to nie wyhamuje się na 100%. A słońce też często tam po oczach świeci...
A dla mnie wręcz przeciwnie. Zastanawiam się co ktoś chciał osiągnąć stawiając tę barierkę. Jeśli to kwestia prewencji pieszych przed wyjeżdżającymi samochodami z garażu to efektu nie osiągnął, bo ludzie nadal tam przechodzą. Efekt jest teraz taki, że zieleń od strony prudnickiej będzie "zachodzona" i "zajeżdzona". Wystarczy spojrzeć jak to teraz wygląda. Którędy ludzi chodzą i jeżdżą na rowerach od czasu postawienia tej barierki. Jeżeli już ktoś chciał ostrzec pieszych przed samochodami to mógł postawić znak ostrzegawczy a nie barierkę. Jestem za jej usunięciem. Z drugiej strony którędy ludzie mają chodzić jak chodnik jest zastawiony przez samochody tak że przejść się nie da, nie mówiąc już o wózku z dzieckiem.