Kopią i kopią. Co ciekawe, poziom 0 jest od pół do metra wyżej niż my... w ogóle żenująca jest ta ich oszczędność... i żal że nie zaprojektowano wyjazdu z garażu na ul. Paczkowską...
rachwal do zarządu!!!111
Osiedle Mieszczańskie II
|
Kopią i kopią. Co ciekawe, poziom 0 jest od pół do metra wyżej niż my... w ogóle żenująca jest ta ich oszczędność... i żal że nie zaprojektowano wyjazdu z garażu na ul. Paczkowską...
rachwal do zarządu!!!111
2012-01-25, 21:10
Witam Wszystkich,
Jesli ktos posiada jakies ciekawostki, informacje na temat etapu II, to bede wdzieczna za podzielenie sie wiedza. Dziekuje
2012-01-27, 20:58
Ja rowniez chetnie poczytam jakies info na ten temat
2012-01-27, 21:54
Co do II etapu to mam pytanko nie wydaje wam się, że na wizualizacji elewacji na ostatnim piętrze był inny kolor i były kafelki ?
2012-01-28, 15:17
Hej, wydaje mi się, że i tak nie miało tam być żadnych kafli tylko coś wyglądającego jak kafle. Chyba chodzi o to, że jest to dość wilgotne miejsce i taki rodzaj elewacji jest. Fakt, że na zdjęciach nie ma nawet "narysowanych"/"wyżłobionych" prostokątów a la kafelki. A kolor jest podobny, tyle że zdjęcia z południa są robione ze światłem i wygląda na jaśniejszy a te z drugiej strony pokazują ciemniejszy kolor.
Nie. Miała być licówka (tak cegiełka naklejona na elewację), ale pomalować było taniej. Taniej też było nie robić boni na poziomach 0/1, oraz płytek na klatkach schodowych. A kolor wcale nie jest podobny. Co jeszcze wciśnie Ci sprzedawca mieszkań? p.s. kamienica Hubska 56 nadal jest 'do wyburzenia'?
rachwal do zarządu!!!111
2012-01-28, 17:59
Sprzedawca niczego mi nie wciskał, to są tylko moje domniemania - widać nie mam racji w tej sprawie. W sprawie kamienicy to od początku było wiadome, że jest "nie do ruszenia", nikt mi nie obiecał że będzie wyburzona.
2012-01-28, 18:25
A czemu on nie jest do ruszenia? To ten budynek do którego dobudowują Hubska Center?
2012-01-28, 21:20
(2012-01-28, 16:49)atomek napisał(a): Nie. Miała być licówka (tak cegiełka naklejona na elewację), ale pomalować było taniej. Taniej też było nie robić boni na poziomach 0/1, oraz płytek na klatkach schodowych. A kolor wcale nie jest podobny. No właśnie też mi się tak wydawało z tą elewcją na ostatni piętrze. Pewnie zrezygnowali z tego ze względu na koszty a ja zastanawiam się czy nie można by tego reklamować ale w umowie nic nie ma o kaflach na elewacji. Mam jeszcze jedno pytanko kiedy kupowaliście mieszkanie na II etapie. Widzę, że teraz sprzedają wykończone i zastanawiam się za ile mogli by wykończyć mieszkania kupione wcześniej.
2012-01-29, 13:18
(2012-01-28, 21:20)kuman napisał(a): No właśnie też mi się tak wydawało z tą elewcją na ostatni piętrze. Pewnie zrezygnowali z tego ze względu na koszty a ja zastanawiam się czy nie można by tego reklamować ale w umowie nic nie ma o kaflach na elewacji.O elewacji nie ma nic w umowie niestety, więc chyba nie bardzo mamy podstawy aby coś reklamować. Chociaż kusi mnie, żeby zapytać o powody takich różnic w takim razie... Co do wykończenia, to chyba gdzieś na stronie jest cennik za metr. Tylko nie wiem czy można sobie to teraz dokupić. (2012-01-29, 13:18)The_Cat napisał(a): O elewacji nie ma nic w umowie niestety, więc chyba nie bardzo mamy podstawy aby coś reklamować. Chociaż kusi mnie, żeby zapytać o powody takich różnic w takim razie... Wykonczenie w cenie 200pln/m2... mozna sobie sprawdzic na stronce. A czy wiecie moze jak z ochrona, monitoringiem etc? W sumie nie specjalnie wierze w potrzebe zatrudniania ochroniarza, ale kamerki czy zamykane osiedla powinny byc. Acha, a co do wizualizacji budynku...jesli mowicie o tej ogolno dostepnej np.na stronce, to zwroccie uwage ze nie ma tam rowniez balkonow na 1 pietrze oraz okien w KL1-szej, tuz przy klatce schodowej...wiec juz nie wiem co mialo byc a czego nie..
2012-01-29, 23:25
(2012-01-29, 21:18)a13 napisał(a): Wykonczenie w cenie 200pln/m2... mozna sobie sprawdzic na stronce. Balkony na 1 piętrze są widoczne na wizualizacji, a co do okien to nie wiem o które chodzi...
2012-01-30, 14:25
(2012-01-27, 20:58)The_Cat napisał(a): Ja rowniez chetnie poczytam jakies info na ten temat Wystarczy poczytać wątki o OM I, IMVHO na OM II lepiej nie będzie... podejrzewam jedynie większą liczbę studentów na mkw z racji mniejszych mieszkań "pod inwestycję".
Zarząd nic nie robi tylko przeszkadza!11jeden
2012-01-30, 14:58
(2012-01-30, 14:25)rachwal napisał(a): Wystarczy poczytać wątki o OM I, IMVHO na OM II lepiej nie będzie... podejrzewam jedynie większą liczbę studentów na mkw z racji mniejszych mieszkań "pod inwestycję". Ciekawe czy będzie ten sam administrator nieruchomości, bo ten co jest w OM I to chyba nie jest jakiś specjalnie wydajny...
2012-01-30, 15:59
Cudownie. Myślisz, że cena czynszu za mkw bedzie taka sama? Kiedyś pytałam w Atalu ile będzie i oscylowało koło 3-4zł/m.
2012-01-30, 16:02
4zł, to jak na OM 1, także tanio jak barszcz. Nie widzę powodów, dla których miałyby się diametralnie różnić.
Zarząd nic nie robi tylko przeszkadza!11jeden
2012-01-30, 16:22
A ile wynoszą opłaty za komórkę lokatorską i miejsce w garażu? :> Pewnie będą w OM II podobne.
Cenowo to wygląda tak:
Teoretycznie wyjściowo 25tys. (miejsce ma ok. 16m) (słyszałem, że przy kupnie mieszkania można ponad 10 tysi zbić) Miejsce w garażu jest/było niby obligatoryjne, ale nie wydaje mi się to do końca prawdą. Inna sprawa, że nie wyobrażam sobie nie mieć miejsca w garażu mieszkając w tym miejscu. Komórka zależnie od mieszkania. Niektóre mają większe komórki, niektóre mieszkania nie mają wcale. Kiedyś trzeba było liczyć min. 5 tys. Opłaty niezbyt duże. Garaż coś koło 35 zł miesięcznie wychodzi.
2012-01-30, 22:11
Komórkę (jeszcze udało się załapać) i garaż mam, tylko ciekawiło mnie ile miesięcznie się za te dwie rzeczy czynszu płaci To rozumiem, że za komórkę jakby nie ma oddzielnego czynszu, czy może ten mieszkaniowy jest wyższy? |
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|