Liczba postów: 336
Liczba wątków: 8
Pisz ponownie, dzwoń. Od tego jest administrator aby na takie sprawy reagować. Możesz pisać ogólnie do pumazu z cc do Pani Anny. Możesz też zasięgnąć rady u dzielnicowej (u nas to chyba ona), jeśli powie więcej niż administrator, będzie to kolejny argument za tym aby administratora przy pierwszej okazji zmienić ;>
Liczba postów: 100
Liczba wątków: 7
ok, dzięki za rady
Liczba postów: 7
Liczba wątków: 0
Ok. Hałas z Browaru zaczyna mi działać na nerwy. Do tej pory jakoś znosiłem próby zespołów drących ryja po północy w dni powszednie. Przymykałem oko na bardzo głośne imprezy pod Browarem (tatoo convent to był jakiś żart). Ale teraz chyba pora zacząć działać. Browar narusza dopuszczalne normy hałasu, zakłóca spokój i przede wszystkim mamy do czynienia z immisją. Czy ktoś z Was kontaktował się w tej sprawie z dzielnicową? Pytam, bo w tygodniu będziemy się skarżyć na hałas z Browaru i chciałbym wiedzieć, czy mogę wspomnieć jakieś wcześniejsze skargi mieszkańców OM II.
Liczba postów: 125
Liczba wątków: 3
Jak chcesz mieć większą liczbę osób, którym to przeszkadza to zrób listę i przejdź się chociaż po swojej klatce. Co prawda powinien czymś takim zająć się administrator, no ale tak będzie szybciej....
My dwa razy wzywaliśmy policję i przyjęli zgłoszenia, ale nie przyjechali. Za drugim razem (w czwartek, kiedy jakiś zespół napier*** sobie wesoło przy otwartych oknach) dyspozytorka (?) w ogóle nie miała pojęcia, że na jej "terenie" jest coś takiego jak Browar Mieszczański... W czwartek też sąsiedzi z innych bloków (nie z OM) podeszli pod Browar wkurzeni, ale chyba nie bardzo mieli pojęcie, jak tam wejść, więc się poddali.
Liczba postów: 13
Liczba wątków: 1
Browar Mieszczański to jedno a próby zespołu w niepozornym parterowym budyneczku obok to drugie. Mowa tu budynku równoległym do budynku B2. O ile zimą grali przy zamkniętych drzwiach żeby im tyłków nie odmroziło o tyle teraz gdy zrobiło się cieplej grają przy drzwiach otwartych i odnoszę wrażenie, że być może po jakiś interwencjach (np. policji) nie spuścili z tonu a wręcz przeciwnie "podrażnieni" interwencją grają jeszcze głośniej. Jeżeli miasto przeznacza nowe tereny pod zabudowę mieszkaniową (i każe sobie z tego tytułu słono płacić) to powinno również zadbać o to aby te tereny spełniały wymogi charakterystyczne dla zabudowy mieszkaniowej m.in. w zakresie emisji hałasu a jeżeli tego nie zamierza robić to powinno chociaż na etapie wydawania pozwolenia na budowę lub tzw.decyzji środowiskowej poinformować potencjalnych klientów o tego typu uciążliwościach (stosownymi zapisami w ww. decyzjach). Coraz więcej ludzi się tu wprowadza i coraz większej liczbie mieszkańców te hałasy będą przeszkadzać. Nie może tak być żeby grupka garażowych grajków codziennie terroryzowała kilkuset mieszkańców osiedla.
Liczba postów: 40
OM II okna od wewnątrz pierwsza klatka. Faktycznie browar jest słyszalny, aczkolwiek po waszych komentarzach jestem wstanie uwierzyć, że niektórzy mają przechlapane. Przyłączam się do próby rozwiązania tego problemu
Liczba postów: 8
Witam
jeśli powstanie jakaś sensowna inicjatywa ja również chętnie się przyłaczę. Oczywiście chodzi mi o próby a nie o imprezy w Browarze, o którego istnieniu doskonale wiedziałam.
Pozdrawiam
Liczba postów: 18
Liczba wątków: 1
2013-05-22, 11:41
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-05-22, 11:41 {2} przez marek.)
Może zacznijmy od tego, żeby każda osoba zainteresowana rozwojem sprawy napisała maila do p. Drążkiewicz, czy udało się jej już coś w tej sprawie zrobić? Jak z nią rozmawiałem, to obiecała, że spróbuje, i miała się ze mną kontaktować - na razie cisza. Jeśli więcej osób napisze, będzie większa presja
Wydaje mi się, że hałasowanie, które uniemożliwia spoczynek nocny na terenie przeznaczonym do zamieszkania, nie jest zgodne z prawem i o ile z klubami nie da się nic chyba zrobić patrząc na dotychczasowe orzecznictwo sądów np. w Warszawie, to nocne próby zespołów może by się dało wyeliminować...
Liczba postów: 3
Oni w nocy też grają ? Ja tych grajków z budynku obok komina, który mam naprzeciwko okna, słyszę głownie we wtorki po 16.
My słyszymy z innego (chyba) budynku, tego, w którym jest klub. Codziennie lub co drugi dzień. Najgorzej jest w czwartki, kiedy zespół sobie otwiera okna i napiernicza do 1 w nocy.
Dzisiaj też zapowiada się ciekawie...:/
Już kilka razy miałam ochotę poczekać na nich aż wyjdą z tej próby i nawrzeszczeć im do uszu albo obrzucić jajkami, taką agresję wzbudza to ich pitolenie.
Człowiek czeka z utęsknieniem na weekend, żeby się wyspać i łudzi się, że mu się uda, a tymczasem z piątku na sobotę biba na całego do 5 rano, a teraz rozdarte małolaty bawią się w łapanie kotów przed browarem...
Witam my kupilismy mieszkanie w klatce K2 na 6 piętrze. Ktoś mieszka na tym piętrze? tam też jest tak głośno?
Liczba postów: 761
Liczba wątków: 59
"Piłują" tam teraz?
Zarząd nic nie robi tylko przeszkadza!11jeden
Tak, ale już chyba skończyli.
Hej, czy jest tu ktoś z klatki 62a albo z budynku B na OMII, kto ma okna na wschód (nie na osiedle)? Jak tam jest z hałasem?
Liczba postów: 3
W klatce 62 w mieszkaniu z widokiem na komin, nie słychać imprez z browaru, ale słychać (prawie) codzienne próby kapel w budynku obok komina. Nie jest to jakoś bardzo uciążliwe (przynajmniej dla mnie), ale mając jednopokojowe mieszkanie czasem to drażni bo nie ma nawet gdzie się przed tym schować.
Dzięki Dwupokojowe chyba też by Cię nie uratowało, bo okno byłoby z tej samej strony. Najważniejsze, że nie słychać tych imprez. Wobec tego śmiało możemy się przenieść do bud. B
|