2012-09-10, 14:11
ok, a ja mam miejsce, na którym zmieszczą się spokojnie dwa samochody - np jak ktoś do mnie przyjedzie w gości itp. Ale odmówiono mi sprzedaży drugiego pilota. Myślałam, że kupując miejsce parkingowe, kupuję miejsce, a nie pilota - bynajmniej w akcie notarialnym słowa o pilocie nie ma. Jestem tym trochę poirytowana ( czy jak kupuję tv ktokolwiek zabrania mi posiadania 10 pilotów do niego? albo jest zasada, że do mieszkania można mieć jeden komplet kluczy? )
a tak, to zdarza mi się, że ktoś znajomy czeka pod garażem, bo idę go wpuścić na swoje miejsce, a w międzyczasie brama się otworzy i wjedzie za kimś.
ok, jestem zdecydowanie przeciwna cwaniactwu, ale pod warunkiem, że będę mogła swobodnie korzystać z mojej własności, a usunięcie przycisku od wewn. do otwierania bramy, czasem mi to utrudnia ( jak np. z jakiegoś powodu zostawię pilota w domu).
jakieś pomysły?
a tak, to zdarza mi się, że ktoś znajomy czeka pod garażem, bo idę go wpuścić na swoje miejsce, a w międzyczasie brama się otworzy i wjedzie za kimś.
ok, jestem zdecydowanie przeciwna cwaniactwu, ale pod warunkiem, że będę mogła swobodnie korzystać z mojej własności, a usunięcie przycisku od wewn. do otwierania bramy, czasem mi to utrudnia ( jak np. z jakiegoś powodu zostawię pilota w domu).
jakieś pomysły?