2012-11-08, 18:47
(2012-11-08, 15:16)agaslod napisał(a): pokaż pilota a zdejmę blokadę..... Super.... Na pewno każdy by czekał spokojnie na przyjazd firmy i zdjęcie blokady - zwłaszcza rano przed wyjazdem do pracy....Bardziej chodziło tutaj o zasadę w razie błędnych podejrzeń o lewe parkowanie- żeby nie było sytuacji że musisz im podsuwać akt notarialny pod nos by przyznali Ci rację, że pomylili się zakładając Ci blokadę. Zresztą widać, że nie czytałaś o nich- oni czatują przy tych blokadach- bo w razie zniszczenia blokady nie mają prawa mieć roszczeń do właściciela za zniszczenie mienia.
Cytat:wczoraj jedno auto wjeżdżające przede mną stanęło mi bokiem za bramą i czekało aż się brama zamknie, żebym przypadkiem nie wjechała....Chyba znam delikwenta- jednak w moim przypadku wystarczyło że na wysokość głowy podniosłem pilota i zaraz wjechaliśmy obaj bez żadnego problemu
Co do Twoich "nie mam czasu ani siły na takie gierki" to zobaczymy czy będziesz miała czas i siły na gierki jak ktoś Tobie stanie na miejscu parkingowym a Ty nie będziesz mogła nic zrobić (w razie zastawienia delikwentowi samochodu swoim ryzykujesz sprawą karną za unieruchomienie pojazdu obcej osoby)...