(2013-02-01, 11:36)wima napisał(a): Wreszcie konkretna reakcja na hałas!! To jest blok wielorodzinny z ludźmi pracującymi, wcześnie wstającymi i mającymi dzieci. Chcesz szaleć to won do akademika a nie na takie osiedle. Apropo weekenowych imprez CZWARTEK to nie jest weekend niestety, a nawet jeśli to ma być impreza w weekend to ja po ciężkim dniu pracy chcę odpocząć w ciszy i spokoju. Mówisz, że film oglądałeś? Jak głośno do cholery można film oglądać, żeby sąsiadów pchnąć do takich reakcji?!?!?! I nic ci synku do tego że ludzie księdza nie przyjmują, ty tylko się pilnuj być nie hałasował.
Ogólnie się zgodzę, ale nigdy nie zrozumiem argumentu, że w bloku "są dzieci". Równie dobrze mogę mieć roślinę nie znoszącą hałasu lub psa, który jak nie śpi, to chce wychodzić na spacer. Jak dziecko płacze całą noc lub pies szczeka, to też sąsiadów krew zalewa.
Poza tym chyba większość z nas było studentami i... zapomniał wół jak cielęciem był? Każdy powinien mieć chociaż odrobinę tolerancji, a nie egoistycznie układać pozostałych pod swój tryb życia. Trzeba się dogadywać! To blok, a nie domek na wsi.