2013-07-15, 20:30
Mam pytanko, czy ktoś ostatnio zgłębiał może u dewelopera kwestię jego dalszych poczynań w zakresie wyeliminowania zalewania garażu (mowa o OMII)? Bierność dewelopera w tej sprawie (a konkretnie pozorowane działania-zrobienie korytka w posadzce i jego przekrycie niezabezpieczonymi płytami, ciekawe kto będzie płacił za ewentualne uszkodzenia samochodu) zaczyna mnie powoli irytować i zamierzam wystosować do niego stosowne pismo. Powinna być sporządzona ekspertyza/opinia techniczna, która winna wskazać przyczyny zalewania garażu oraz sposób wyeliminowania dalszego zalewania, natomiast deweloper winien w określonym terminie zobowiązać się do usunięcia usterki. Ktoś na forum już kiedyś wspominał o opracowaniu takiej ekspertyzy ale mój dzisiejszy telefon do pumazu mnie zdezorientował - twierdzą że nie ma takiej ekspertyzy. Zastanawiam się czy jest sens finalizować zakup mieszkania skoro budynek ma poważną wadę ukrytą (najprawdopodobniej została spieprzona izolacja przeciwwilgociowa w części budynku) a deweloper nic z tym fantem nie robi i gra na czas. Jeżeli ktoś ma wiedzę w tej sprawie to proszę o info.