(2013-09-05, 21:09)lulek napisał(a): [...]
Ponadto dostęp mieszkańców OMII do OMI został utrudniony poprzez zamknięcie furtki od ulicy Prudnickiej dla mieszkańców OM II a więc ich eksploatacja OMI ogranicza się praktycznie tylko do przejazdów przez bramę od strony ul. Prudnickiej wszelakich dostawców. Myślę, że niektóre pozycje z powyższej wyliczanki tj. te gdzie partycypujemy w kosztach po 50 % są lekko naciągane i mało klarowne.
Zgadzam się, że jakaś partycypacja OMII w OMI w kosztach powinna być ale przyzwoitość kazałaby robić to troszeczkę w bardziej uczciwy sposób [...]
Po tej wyliczance którą zaserwował Chilon, tak naprawdę mieszkańcy OM I mogliby podnieść larum. Ja już widzę kilka elementów, których ta wyliczanka nie uwzględnia, a powinna (choć lepiej napisać - mogłaby )
Twoje zwrócenie uwagi na
Cytat: "ogranicza się praktycznie tylko do przejazdów przez bramę od strony ul. Prudnickiej wszelakich dostawców"jest trochę nieprzemyślane z punktu widzenia interesów OM II, bo ok. 90% otwarć bramy jest na dzień dzisiejszy czynione właśnie dla OM II. I szybko się to nie zmieni
I teraz do meritum. Zsumuj kwotę i zobacz ile to jest pieniędzy. A teraz zejdź do garażu i zobacz co tam się dzieje... i ile będzie kosztować naprawienie tego. I pomyśl, czy nie lepiej poświęcić czas na zwołanie zebrania, odwołanie zarządu ATALu, powołanie zarządu właścicielskiego.
Próbujecie wdać się w spór z ludźmi z OM I, którzy tak naprawdę powinni być Waszym sprzymierzeńcem, od których powinniście dowiedzieć się jak "im" idzie "współpraca" z ATALem, na co zwrócić uwagę, na co uważać. Zapewniam Cię, że wyliczanka, którą przytoczył Chilon nie jest w żadnym wypadku niekorzystna dla OM II. To po prostu zrzutka na to, żebyśmy wszyscy mogli wspólnie funkcjonować.
(2013-09-05, 22:14)Chilon napisał(a): Te 50% to pikuś w porównaniu z konserwacją 10% Jak oni to policzyli? Biorąc pod uwagę używanie terenu i infrastruktury to 10% to 144 minuty w ciągu dnia. Nie wiem czy spędzam 5 minut korzystając z tego dobrodziejstwa
Poza tym, skoro "rodziny OMI jaki i OM II przemieszczają się po terenie obu wspólnot" to chyba coś jest nieteges jeśli tylko my dopłacamy do utrzymania sąsiedniego terenu, ale nadal liczę na wyprowadzenie mnie z błędu
Ignorancja.
http://pl.wiktionary.org/wiki/ignorancja
rachwal do zarządu!!!111