2014-11-18, 15:21
(2014-10-15, 11:36)Wroc_men napisał(a): Chciałbym reaktywować temat nocnych imprez. Gdzieś w pobliżu (Hubska 70) w piątkowe i sobotnie wieczory ostro działają studenci. Nie chodzi o puszczanie muzyki, ale o głośne rozmowy w nocy pod oknem. Też to zauważyliście?
Możliwe, że robią sobie befora przed wejściem na domówkę (też w klatce), na której de facto nie zachowują się cicho. Stąd mój apel do tych szanownych sąsiadów i prośba o ciszę zwłaszcza w godzinach wieczornych.
Moi drodzy, proponuję nie wypisywać tutaj na forum kto gdzie hałasuje tylko reagować natychmiast! W mojej klatce są również studenci, którzy nie tylko hałasują robiąc imprezy, ale ogólnie zachowują się głośno w późnych godzinach nocnych. Za każdym razem idę do nich o tym wyraźnie informuję, zeby byli cicho. Zauwazylam, że w moje klatce nikt na to nie reaguje. czy oprócz mnie nie mieszkają tu inni ludzie, którym to przeszkadza? Rozumiem, że ktoś od czasu do czasu może sobie zrobić "imprezę" ale wypadałoby o tym fakcie poinformować sąsiadów (!) aby się przygotowali mentalnie na takie rzeczy.
Ponadto bardzo prosze właścicieli wynajmujących lokale takim oto studentom, aby uczulali ich na nocne hałasy, ponieważ więcej nie będę tolerować takiego zachowania i po prostu za każdym razem będę dzwonić na policję.
dziękuję.